Zoals je op de homepage kunt lezen zijn er heel veel verschillende powerbank opladers te verkrijgen. Zelfs als we de Kruidvat of Trekpleister binnenlopen zijn er powerbanks te verkrijgen. Tot de verbazing van velen zijn deze opladers ook erg goedkoop. Denk aan 10 tot 15 euro. Hoe kunnen deze zo goedkoop zijn? Werken ze wel goed? Waaorm zijn andere laders zo duur?

Om een lang verhaal kort te maken heeft alles te maken met capaciteit en functies. Dit zijn de twee sleutelwoorden in het kopen en verkopen van powerbanks.

Capaciteit

De capaciteit van de oplaadbare accu in een powerbank bepaald in grote lijnen de kwaliteit van het product. De capaciteit wordt uitgedrukt in Mah. Hoe meer Mah, hoe hogere de capaciteit, hoe vaker of meer een aparaat kan worden opgeladen.
Elke aparaat met een batterij of accu heeft een Mah waarde. Om te berekenen wat je precies aan capaciteit nodig hebt moeten wij dus eerst weten wat de capaciteit is van de batterij of accu die wij willen gaan opladen. Een accu van een laptop is natuurlijk vele malen groter als een accu van een Playstation controler.

Voorbeeld: Stel de telefoon heeft een accu van 2.500 Mah dan heb je een powerbank nodig van minimaal 2.500 Mah om deze volledig op te laden. Uit zowel eigen ervaringen als ervaringen van de consument wordt het enorm fijn bevonden als de betreffende telefoon meerdere malen kan worden opgeladen. Je wilt natuurlijk niet elke dag je powerbank weer te hoeven instekken in het stopcontact.

Wij adviseren in dit voorbeeld minimaal een powerbank oplader te kopen van 10.000 Mah.

Onderstaand hebben wij nog een voorbeeld geplaatst om een indicatie te geven van capaciteit en aantal keren opladen van standaard aparaten

powerbank capaciteit informatie

Functies

Let ook goed op de functies op een powerbank. Bij voorkeur hebben wij de onderstaande functies:
– Indicatie lampje wanneer de powerbank volledig is opgeladen
– Indicatie lampje van de overgebleven capaciteit

Het indicatie lampje dat aangeeft wanneer de powerbank volledig is opgeladen is belangrijk zodat je weet wanneer de accu klaar is. Als een accu vol is en er blijft stroom naar toe gaan, wordt deze warm en kan het schade toebrengen aan het apparaat.

Het indicatie lampje voor de overgebleven capaciteit is niet essentieel maar wel fijn om te weten. Echter kosten dit soort indicatielampjes ook weer extra stroom want van de totale capiciteit af gaat.