Het opladen van een powerbank kun je doen door de meegeleverde USB-kabel. De kleine connector plug je in de Powerbank en de grote connector plug je in je computer.
Indien er ook een USB-adapter is meegeleverd, kun je uiteraard de USB-connector daar in pluggen, om via het lichtnet de Powerbank op te laden.
Er zijn natuurlijk ook adapters voor de auto verkrijgbaar, waardoor je onderweg ook de Powerbank kunt opladen.

Duur van het opladen

De duur van het opladen hangt af van het vermogen van de USB oplader en het vermogen van de Powerbank nodig heeft.
Een adapter aangesloten op het lichtnet zal een Powerbank sneller opladen dan dat je deze aansluit op een USB-poort van je computer.
Het duurt gemiddeld zo’n 3-4 uur totdat de Powerbank volledig is opgeladen. In de meeste gevallen gaat de eerste 85% van het laden snel.
Daardoor kan na twee uur de Powerbankoplader al bijna vol zijn. Vervolgens gaat de lader over op druppelladen tot de Powerbank volledig is opgeladen.

Een Powerbank kun je vele malen opladen. Maar net als een gewone oplaadbare batterij is dit niet onbeperkt. Bij elke keer opladen wordt de laadcapaciteit van een batterij steeds iets minder. Het beste is om een Powerbank volledig op te gebruiken, om vervolgens weer volledig op te laden. Dit zal de levensduur van een Powerbank vergroten.

Led indicator

In de meeste gevallen heeft een Powerbank ook een led indicator, die aangeeft of de Powerbank is aangesloten, leeg is of is opgeladen.
Normaal gesproken geeft de rode led aan dat de powerbank leeg is of aan het opladen. Bij groen is de Powerbank opgeladen en bij de kleur blauw aangesloten op een telefoon.

Weetje: Het kan zijn dat de powerbank tijdens het laden warm wordt. Dit is normaal omdat de Powerbank veel energie moet verwerken bij het laden en ontladen. Hier is de Powerbank ook tegen beveiligd en kan dus geen kwaad.